Romig penne recept met kip

Romig penne recept met kip

Speklapjes bakken of braden

Speklapjes bakken of braden

Kipfilet bakken

Lekkere malse kipfilet bakken doe je zo! Kipfilet is erg mager en gezond, maar ook een erg kwetsbaar stuk vlees. Lees hier een aantal tips.

Saucijzen bakken

Een saucijs is al gekruid en daar hoef je dus thuis niks meer aan te doen. Alleen even bakken. Saucijzen heb je in allerlei verschillende variaties. Maar al deze variaties kunnen op dezelfde manier gebakken worden.

Schouderkarbonade bakken en braden

Om schouderkarbonades te bakken heb je dunne (0.5cm) schouderkarbonades nodig. Deze snijden we met alle liefde voor je af. Dit zijn de stappen om een goeie schouderkarbonade te bakken:

Mosterdsoep recept van Abrahams mosterdmakerij

Mosterdsoep recept van Abrahams mosterdmakerij

Gronings Poffert recept (met rookworst en spek)

Groninger poffert recept met rookworst en spek. Elders komt dit gerecht ook voor, maar dan onder de noemer ketelkoek of broeder in cakevorm.

Sucadelappen bereiden

Sucadelappen bereiden zoals oma dat deed.

Stifado recept (stoofschotel met rundvlees)

Stifado recept (stoofschotel met rundvlees)

Recept erwtensoep met spek

Recept erwtensoep met spek

Rollade braden

Rollade braden, hoe moet dat eigenlijk? Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal.

Er zijn veel verschillende soorten rollades en ook allemaal weer verschillend gekruid. In Groningen eten we het liefste de varkensrollade of half om half rollade met kruidnagel, peper en een beetje zout.

We gaan even uit van een rollade van 1 kilo:

Stamppot snijbonen recept

Stamppot snijbonen recept

Recept Tomatensoep met balletjes

Recept tomatensoep met balletjes, uit de Hollandse keuken. Heerlijk voor op een regenachtige zondag. Dit recept is voor 4 personen.

Kipshoarma recept met Tzatziki saus

Kipshoarma recept met Pitabroodjes, ijsbergsla en een lekkere frisse Tzatziki saus. Dit recept is voor 4 personen en is ook nog eens lekker snel klaar!

Gehaktballen maken met ui

Wil jij lekkere gehaktballen maken met ui? Voor bij de maaltijd of kleine gehaktballetjes bij de borrel. Dit recept is voor 4 gehaktballen van 125 gram.

Koude Pastasalade met Pesto

Pastasalade met Pesto, een lekkere frisse maaltijd voor op een warme zomerse dag! Snel en makkelijk te bereiden, voor 4 personen.

Recept Pasta Carbonara met Champignons

Recept Pasta Carbonara met Champignons, lekkere romige pasta. Met een licht gerookte smaak van de rookspekjes. Voor 4 personen.

Echte Mexicaanse Chili con Carne recept

Echte Mexicaanse Chili con Carne recept

Lasagne recept Traditioneel

Traditioneel Italiaans Lasagne recept. Makkelijk te bereiden en toch de authentieke smaak van de Italiaanse lasagne! Voor 6 personen.

Zomervakantie 2022:

 

Het team van slagerij Patrick heeft vakantie van maandag 1 augustus tot en met woensdag 24 augustus.
De postbestellingen versturen we weer vanaf 25 augustus en de bezorging is vanaf vrijdag 26 augustus weer onderweg. Fijne zomer!