Speklapjes bakken is nog niet zo makkelijk, wil je graag knapperige speklapjes of zachte speklapjes? Beide bereidingen kun je hier lezen!

1
Speklapjes bakken
Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:
- Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
- Neem een goede koekenpan of braadpan en doe hier braadboter in.
- Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
- Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
- Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
- Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.
Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:
- Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
- Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
- Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
- Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
- Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
- Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
- Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes
Ingrediënten
Aanwijzingen
1
Speklapjes bakken
Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:
- Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
- Neem een goede koekenpan of braadpan en doe hier braadboter in.
- Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
- Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
- Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
- Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.
Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:
- Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
- Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
- Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
- Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
- Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
- Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
- Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes