DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk
speklapjes bakken
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding10 minutenKook tijd45 minutenTijd totaal55 minuten
 Speklapjes( met of zonder zwoerd)
1

Speklapjes bakken

Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:

  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
  • Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.

Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:

  • Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes

Ingrediënten

 Speklapjes( met of zonder zwoerd)

Aanwijzingen

1

Speklapjes bakken

Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:

  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
  • Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.

Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:

  • Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes
Speklapjes bakken of braden

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)