DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

speklapjes bakken
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding10 minutenKook tijd45 minutenTijd totaal55 minuten
 Speklapjes( met of zonder zwoerd)
1

Speklapjes bakken

Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:

  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
  • Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.

Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:

  • Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes

Ingredients

 Speklapjes( met of zonder zwoerd)

Directions

1

Speklapjes bakken

Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:

  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
  • Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.

Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:

  • Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes
Speklapjes bakken of braden