Echte Mexicaanse Chili con Carne, heerlijke Mexicaanse maaltijd voor 4 personen. Een snelle, gezonde en makkelijke maaltijd.

Doe ruim olijfolie in een geschikte koekenpan en bak het rundergehakt rul en bruin. Zet vervolgens het vuur laag.
Snijdt ondertussen de ui en de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
Maak olijfolie warm in een andere pan en bak de ui hierin totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de paprika, zout, chilipoeder, cayennepeper, kaneel, komijn en oregano toe en bak dit 2 minuutjes al roerend mee.
Voeg de tomatenblokjes en het rundergehakt toe. Roer alles door elkaar heen. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het gekookt heeft zet het vuur laag en voeg de kidneybonen toe en zet het 10 minuutjes op.
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en serveer apart. Met dit recept zet je een heerlijke echte Mexicaanse Chili con Carne op tafel!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Doe ruim olijfolie in een geschikte koekenpan en bak het rundergehakt rul en bruin. Zet vervolgens het vuur laag.
Snijdt ondertussen de ui en de paprika in kleine blokjes en hak de knoflook fijn.
Maak olijfolie warm in een andere pan en bak de ui hierin totdat deze zacht is. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut mee. Voeg daarna de paprika, zout, chilipoeder, cayennepeper, kaneel, komijn en oregano toe en bak dit 2 minuutjes al roerend mee.
Voeg de tomatenblokjes en het rundergehakt toe. Roer alles door elkaar heen. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Als het gekookt heeft zet het vuur laag en voeg de kidneybonen toe en zet het 10 minuutjes op.
Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking en serveer apart. Met dit recept zet je een heerlijke echte Mexicaanse Chili con Carne op tafel!