DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

Pastasalade met Pesto, een lekkere frisse maaltijd voor op een warme zomerse dag! Snel en makkelijk te bereiden, voor 4 personen.

Pastasalade met pesto
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding15 minutenKook tijd20 minutenTijd totaal35 minuten
 350 g Penne
 125 g Cervelaatworst
 125 g Ham
 5 Komkommer
 250 g Cherry tomaatjes
 100 g Brie
 100 g Jong belegen kaas
 50 g Pijnboompitjes
 250 g Mascarpone
 75 g Pesto
1

1. Vul een pan met 2 liter water. Voeg een snufje zout toe aan het water, en breng het aan de kook. Als het water kookt doe je de penne in de pan, en kook dit circa 12 minuten. Laat de penne als het gekookt heeft afkoelen.

2

2. Maak de mascarpone warm in de pan(op matig vuur) voeg de pesto toe en roer dit goed door elkaar heen. Laat de dressing afkoelen.

3

3. Snijd de overige ingrediënten in blokjes en meng dit door de afgekoelde penne heen. Serveer de dressing en salade apart van elkaar.

4

Een makkelijke en snelle maaltijd voor een warme zomerse dag, deze maaltijd kun je ook serveren als lunch. Een heerlijke koude pastasalade met pesto, maar in principe kan je alles erdoor doen. Deze maaltijd is handig om al je restjes op te maken. In plaats van mascarpone kan je ook crème fraîche gebruiken. Je kan de hamblokjes en cervelaat ook vervangen voor gerookte kipfilet, ook erg lekker!

Ingredients

 350 g Penne
 125 g Cervelaatworst
 125 g Ham
 5 Komkommer
 250 g Cherry tomaatjes
 100 g Brie
 100 g Jong belegen kaas
 50 g Pijnboompitjes
 250 g Mascarpone
 75 g Pesto

Directions

1

1. Vul een pan met 2 liter water. Voeg een snufje zout toe aan het water, en breng het aan de kook. Als het water kookt doe je de penne in de pan, en kook dit circa 12 minuten. Laat de penne als het gekookt heeft afkoelen.

2

2. Maak de mascarpone warm in de pan(op matig vuur) voeg de pesto toe en roer dit goed door elkaar heen. Laat de dressing afkoelen.

3

3. Snijd de overige ingrediënten in blokjes en meng dit door de afgekoelde penne heen. Serveer de dressing en salade apart van elkaar.

4

Een makkelijke en snelle maaltijd voor een warme zomerse dag, deze maaltijd kun je ook serveren als lunch. Een heerlijke koude pastasalade met pesto, maar in principe kan je alles erdoor doen. Deze maaltijd is handig om al je restjes op te maken. In plaats van mascarpone kan je ook crème fraîche gebruiken. Je kan de hamblokjes en cervelaat ook vervangen voor gerookte kipfilet, ook erg lekker!

Koude Pastasalade met Pesto