DoorDe SlagerMoeilijkheidMiddelmatig

Recept erwtensoep met spek
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding30 minutenKook tijd2 uurTijd totaal2 uur 30 minuten
 500 g Spliterwten
 500 g Hamschijf
 400 g Vleesribben
 6 Speklappen of gesneden katenspek(voor op de roggebrood)
 1 Rookworst
 1 Droge- of verse worst
 200 g Knolselderij
 200 g Winterpeen
 2 Grote Uien
 1 Prei
 Peper, Zout, Selderij
 Roggebrood
1

1. Spoel de spliterwten goed af en doe deze in grote(!) pan met 2 liter koud water. Voeg hierbij hamschijf en de vleesribben en breng dit langzaam aan de kook.

2

2. Snij intussen de prei, wortels, ui en knolselderij.

3

3. Haal na 30 minuten de hamshijf en vleesribben uit de pan. Haal eventueel het schuim van de erwtensoep. Doe de gesneden groenten in de pan. Ontzie het vlees van de beenderen en snij het in stukjes en doe het weer in de pan.

4

5. Voeg eventueel ook de speklappen en de verse worst toe. Laat de erwtensoep nog 1 á 2 uurtjes zachtjes doorpruttelen af en toe roeren. Voeg als laatste de rookworst toe.

5

6. Voeg naar eigen inzicht peper, zout en selderij toe. Laat de erwtensoep een nachtje staan op een koude plek.

6

7. De volgende dag langzaam opwarmen en klaar is recept erwtensoep met spek.

Ingredients

 500 g Spliterwten
 500 g Hamschijf
 400 g Vleesribben
 6 Speklappen of gesneden katenspek(voor op de roggebrood)
 1 Rookworst
 1 Droge- of verse worst
 200 g Knolselderij
 200 g Winterpeen
 2 Grote Uien
 1 Prei
 Peper, Zout, Selderij
 Roggebrood

Directions

1

1. Spoel de spliterwten goed af en doe deze in grote(!) pan met 2 liter koud water. Voeg hierbij hamschijf en de vleesribben en breng dit langzaam aan de kook.

2

2. Snij intussen de prei, wortels, ui en knolselderij.

3

3. Haal na 30 minuten de hamshijf en vleesribben uit de pan. Haal eventueel het schuim van de erwtensoep. Doe de gesneden groenten in de pan. Ontzie het vlees van de beenderen en snij het in stukjes en doe het weer in de pan.

4

5. Voeg eventueel ook de speklappen en de verse worst toe. Laat de erwtensoep nog 1 á 2 uurtjes zachtjes doorpruttelen af en toe roeren. Voeg als laatste de rookworst toe.

5

6. Voeg naar eigen inzicht peper, zout en selderij toe. Laat de erwtensoep een nachtje staan op een koude plek.

6

7. De volgende dag langzaam opwarmen en klaar is recept erwtensoep met spek.

Recept erwtensoep met spek