DoorDe SlagerMoeilijkheidMiddelmatig

Recept erwtensoep met spek. Oud-Hollands recept voor als de dagen weer kouder en killer worden. Dit erwtensoep recept is voor 6 personen.

Recept erwtensoep met spek
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding30 minutenKook tijd2 uurTijd totaal2 uur 30 minuten
 500 g Spliterwten
 500 g Hamschijf
 400 g Vleesribben
 6 Speklappen of gesneden katenspek(voor op de roggebrood)
 1 Droge- of verse worst
 200 g Knolselderij
 200 g Winterpeen
 2 Grote Uien
 1 Prei
 Peper, Zout, Selderij
 Roggebrood
 Grote soeppan
1

Spoel de spliterwten goed af en doe deze in grote soeppan met 2 liter koud water. Voeg hierbij hamschijf en de vleesribben en breng dit langzaam aan de kook.

2

Snij intussen de prei, wortels, ui en knolselderij.

3

Haal na 30 minuten de hamschijf en vleesribben uit de pan. Haal eventueel het schuim van de erwtensoep met een schuimspaan. Doe de gesneden groenten in de pan. Ontzie het vlees van de beenderen en snijd het in stukjes en doe het weer in de pan.

4

Voeg eventueel ook de speklappen en de verse worst toe. Laat de erwtensoep nog 1 á 2 uurtjes zachtjes door pruttelen af en toe roeren. Voeg als laatste de rookworst toe.

5

Voeg naar eigen inzicht peper, zout en selderij toe. Laat de erwtensoep een nachtje staan op een koude plek.

6

De volgende dag langzaam opwarmen en klaar is recept erwtensoep met spek.

Ingrediënten

 500 g Spliterwten
 500 g Hamschijf
 400 g Vleesribben
 6 Speklappen of gesneden katenspek(voor op de roggebrood)
 1 Droge- of verse worst
 200 g Knolselderij
 200 g Winterpeen
 2 Grote Uien
 1 Prei
 Peper, Zout, Selderij
 Roggebrood
 Grote soeppan

Aanwijzingen

1

Spoel de spliterwten goed af en doe deze in grote soeppan met 2 liter koud water. Voeg hierbij hamschijf en de vleesribben en breng dit langzaam aan de kook.

2

Snij intussen de prei, wortels, ui en knolselderij.

3

Haal na 30 minuten de hamschijf en vleesribben uit de pan. Haal eventueel het schuim van de erwtensoep met een schuimspaan. Doe de gesneden groenten in de pan. Ontzie het vlees van de beenderen en snijd het in stukjes en doe het weer in de pan.

4

Voeg eventueel ook de speklappen en de verse worst toe. Laat de erwtensoep nog 1 á 2 uurtjes zachtjes door pruttelen af en toe roeren. Voeg als laatste de rookworst toe.

5

Voeg naar eigen inzicht peper, zout en selderij toe. Laat de erwtensoep een nachtje staan op een koude plek.

6

De volgende dag langzaam opwarmen en klaar is recept erwtensoep met spek.

Recept erwtensoep met spek

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)