DoorDe SlagerMoeilijkheidMiddelmatig

Traditioneel Italiaans Lasagne recept. Makkelijk te bereiden en toch de authentieke smaak van de Italiaanse lasagne! Voor 6 personen.

Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding1 hrKook tijd1 hr 10 minutenTijd totaal2 uur 10 minuten
 500 g Half om half gehakt
 500 g Varkenssaucijsen
 800 ml Tomatensaus
 300 g Tomatenpuree
 2 Teentjes knoflook(fijngehakt)
 2 tl Suiker 1/2 tl tl Peper
 1 tl Italiaanse kruiden
 3 Eieren
 3 el Fijngehakt verse peterselie
 700 g Cottage cheese
 250 g Ricotta
 250 g Parmezaanse kaas
 15 Lasagnebladen
 400 gr Geraspte oude kaas
1

1. Snijd de saucijzen in kleine stukjes, bak dit samen met het gehakt op hoog vuur bruin. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, knoflook, suiker, kruiden, zout en peper toe. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat het een half uur sudderen zonder deksel, wel af en toe roeren.

2

2. Meng in een grote kom de eieren en verse peterselie door elkaar. Voeg de cottage cheese, ricotta en parmezaanse kaas toe en roer dit erdoor heen.

3

3. Doe 1/3 van de vleesmengsel in een grote ingevette ovenschaal. Dan 1 laag met lasagnebladen. Daarna een laag met 1/3 van het ei/kaas mengsel. Hier bovenop een laag geraspte kaas. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is, eindig altijd met een laag saus. Doe hier bovenop geraspte kaas.

4

4. Verwarm de oven voor op 190°C. Als de oven op temperatuur is, bak je de lasagne in 50 minuten af.

Je maakt iedereen blij met dit heerlijke lasagne recept! Eet smakelijk!

Ingredients

 500 g Half om half gehakt
 500 g Varkenssaucijsen
 800 ml Tomatensaus
 300 g Tomatenpuree
 2 Teentjes knoflook(fijngehakt)
 2 tl Suiker 1/2 tl tl Peper
 1 tl Italiaanse kruiden
 3 Eieren
 3 el Fijngehakt verse peterselie
 700 g Cottage cheese
 250 g Ricotta
 250 g Parmezaanse kaas
 15 Lasagnebladen
 400 gr Geraspte oude kaas

Directions

1

1. Snijd de saucijzen in kleine stukjes, bak dit samen met het gehakt op hoog vuur bruin. Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, knoflook, suiker, kruiden, zout en peper toe. Breng dit aan de kook, zet het vuur laag en laat het een half uur sudderen zonder deksel, wel af en toe roeren.

2

2. Meng in een grote kom de eieren en verse peterselie door elkaar. Voeg de cottage cheese, ricotta en parmezaanse kaas toe en roer dit erdoor heen.

3

3. Doe 1/3 van de vleesmengsel in een grote ingevette ovenschaal. Dan 1 laag met lasagnebladen. Daarna een laag met 1/3 van het ei/kaas mengsel. Hier bovenop een laag geraspte kaas. Herhaal dit totdat de ovenschaal vol is, eindig altijd met een laag saus. Doe hier bovenop geraspte kaas.

4

4. Verwarm de oven voor op 190°C. Als de oven op temperatuur is, bak je de lasagne in 50 minuten af.

Je maakt iedereen blij met dit heerlijke lasagne recept! Eet smakelijk!

Lasagne recept Traditioneel