Recept tomatensoep met balletjes, uit de Hollandse keuken. Heerlijk voor op een regenachtige zondag. Dit recept is voor 4 personen.

1. Snij de ui en wortel in kleine stukjes. Smelt boter in de een grote pan en bak de ui en wortel op laag vuur, totdat deze zacht zijn.
2. Snij de tomaten en doe deze samen met 1 takje peterselie, tijm, laurier en bouillonblokjes in de pan. Voeg hierbij 1 liter water en breng het geheel aan de kook.
3. Als het geheel gekookt heeft, zet je het vuur laag en laat je het nog 20 minuten zacht door sudderen. Pureer daarna de soep met een staafmixer.
4. Meng het gehakt met de nootmuskaat, selderij, versgemalen peper en een eitje en draai hier de gehaktballetjes van.
5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Bij het serveren doe je in elke soepkom nog een lepel crème fraîche. Een heerlijk recept tomatensoep met balletjes en crème fraîche!
Ingrediënten
Aanwijzingen
1. Snij de ui en wortel in kleine stukjes. Smelt boter in de een grote pan en bak de ui en wortel op laag vuur, totdat deze zacht zijn.
2. Snij de tomaten en doe deze samen met 1 takje peterselie, tijm, laurier en bouillonblokjes in de pan. Voeg hierbij 1 liter water en breng het geheel aan de kook.
3. Als het geheel gekookt heeft, zet je het vuur laag en laat je het nog 20 minuten zacht door sudderen. Pureer daarna de soep met een staafmixer.
4. Meng het gehakt met de nootmuskaat, selderij, versgemalen peper en een eitje en draai hier de gehaktballetjes van.
5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.
Bij het serveren doe je in elke soepkom nog een lepel crème fraîche. Een heerlijk recept tomatensoep met balletjes en crème fraîche!