DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

stoofpotje-rundvlees-rode-wijn
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding15 minutenKook tijd2 uurTijd totaal2 uur 15 minuten
 750 gr Riblappen(in dobbeltjes)
 3 Uien
 250 gr Feta
 3 eetl. Olijfolie
 75 gr. Boter
 2 teentjes Knoflook
 3 tl. Verse tijmblaadjes of 1 tl. gedroogde tijm
 2 Laurierblaadjes
 0,50 liter Rode wijn
 1 Pakje of blikje gezeefde tomaten(0,5 liter)
 2 tl. Honing
 1 el. Citroensap
 Peper en zout
1

Voorbereiding: Snijd de gepelde uien in ringen en en het vlees in grote dobbelstenen. Snijd de feta ook in blokjes.

2

Bereiding: Verhit de olie en de boter in de braadpan en bak het vlees op hoge temperatuur rondom bruin. Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken. Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 2 uur stoven met de deksel op de pan.

3

Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door. Verwijder de laurierblaadjes. Verdeel, als het vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht. Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

4

Dit stoofpotje met rundvlees en rode wijn is erg lekker met bijvoorbeeld rijst of aardappelen.
Eet smakelijk !

Ingredients

 750 gr Riblappen(in dobbeltjes)
 3 Uien
 250 gr Feta
 3 eetl. Olijfolie
 75 gr. Boter
 2 teentjes Knoflook
 3 tl. Verse tijmblaadjes of 1 tl. gedroogde tijm
 2 Laurierblaadjes
 0,50 liter Rode wijn
 1 Pakje of blikje gezeefde tomaten(0,5 liter)
 2 tl. Honing
 1 el. Citroensap
 Peper en zout

Directions

1

Voorbereiding: Snijd de gepelde uien in ringen en en het vlees in grote dobbelstenen. Snijd de feta ook in blokjes.

2

Bereiding: Verhit de olie en de boter in de braadpan en bak het vlees op hoge temperatuur rondom bruin. Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken. Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 2 uur stoven met de deksel op de pan.

3

Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door. Verwijder de laurierblaadjes. Verdeel, als het vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht. Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

4

Dit stoofpotje met rundvlees en rode wijn is erg lekker met bijvoorbeeld rijst of aardappelen.
Eet smakelijk !

Stifado recept (stoofschotel met rundvlees)