DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

Wil jij lekkere gehaktballen maken met ui? Voor bij de maaltijd of kleine gehaktballetjes bij de borrel. Dit recept is voor 4 gehaktballen van 125 gram.

Gehaktballen maken met ui
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding15 minutenKook tijd25 minutenTijd totaal40 minuten
 Voor de gehaktballen:
 250 g Mager rundergehakt
 250 g Half om half gehakt
 1 Kleine ui fijngesneden
 1 Knoflook fijngehakt
 25 g Broodkruim
 2 theelepel Gedroogde gemengde kruiden zonder zout
 Versgemalen zeezout
 Versgemalen zwarte peper
 2 theelepel Zonnebloemolie
 Voor de saus:
 1 eetlepel Zonnebloemolie
 1 Middelgrote ui fijngesneden
 1 eetlepel Witte bloem
 150 ml Rode wijn
 300 ml Runderbouillon (evt. van een bouillonblokje)
 1 eetlepel Tomatenpurree
1

Meng in een grote kom het gehakt met de ui, knoflook, broodkruim en kruiden. Voeg daarna naar eigen smaak de zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar heen. Verdeel het in 4 porties van ongeveer 125 gram en draai hier de gehaktballen van.

2

Verhit de zonnebloemolie in een goede braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur laag.

3

Voor de saus, verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de uitjes op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

4

Strooi de bloem in de pan en roer goed door. Voeg langzaam de rode wijn, bouillon en tomatenpuree onder voortdurend roeren toe, breng daarna het geheel aan de kook.

5

Giet de saus over de gehaktballen. Doe de deksel op de pan en laat het een uur doorsudderen op laag vuur. Af en toe roeren.

6

Tot slot breng je het eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Met dit recept kan jij heerlijke gehaktballen maken met ui!

7

Tip: Je kan ook kleine gehaktballetjes maken en dit serveren als hapje!

Ingrediënten

 Voor de gehaktballen:
 250 g Mager rundergehakt
 250 g Half om half gehakt
 1 Kleine ui fijngesneden
 1 Knoflook fijngehakt
 25 g Broodkruim
 2 theelepel Gedroogde gemengde kruiden zonder zout
 Versgemalen zeezout
 Versgemalen zwarte peper
 2 theelepel Zonnebloemolie
 Voor de saus:
 1 eetlepel Zonnebloemolie
 1 Middelgrote ui fijngesneden
 1 eetlepel Witte bloem
 150 ml Rode wijn
 300 ml Runderbouillon (evt. van een bouillonblokje)
 1 eetlepel Tomatenpurree

Aanwijzingen

1

Meng in een grote kom het gehakt met de ui, knoflook, broodkruim en kruiden. Voeg daarna naar eigen smaak de zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar heen. Verdeel het in 4 porties van ongeveer 125 gram en draai hier de gehaktballen van.

2

Verhit de zonnebloemolie in een goede braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur laag.

3

Voor de saus, verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de uitjes op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

4

Strooi de bloem in de pan en roer goed door. Voeg langzaam de rode wijn, bouillon en tomatenpuree onder voortdurend roeren toe, breng daarna het geheel aan de kook.

5

Giet de saus over de gehaktballen. Doe de deksel op de pan en laat het een uur doorsudderen op laag vuur. Af en toe roeren.

6

Tot slot breng je het eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Met dit recept kan jij heerlijke gehaktballen maken met ui!

7

Tip: Je kan ook kleine gehaktballetjes maken en dit serveren als hapje!

Gehaktballen maken met ui

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)