DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

Wil jij lekkere gehaktballen maken met ui? Voor bij de maaltijd of kleine gehaktballetjes bij de borrel. Dit recept is voor 4 gehaktballen van 125 gram.

Gehaktballen maken met ui
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding15 minutenKook tijd1 hr 15 minutenTijd totaal1 hr 30 minuten
 Voor de gehaktballen:
 250 g Mager rundergehakt
 250 g Half om half gehakt
 1 Kleine ui fijngesneden
 1 Knoflook fijngehakt
 25 g Broodkruim
 2 tl Gedroogde gemengde kruiden zonder zout
 Versgemalen zeezout
 Versgemalen zwarte peper
 2 tl Zonnebloemolie
 Voor de saus:
 1 el Zonnebloemolie
 1 Middelgrote ui fijngesneden
 1 el Witte bloem
 150 ml Rode wijn
 300 ml Runderbouillon (evt. van een bouillonblokje)
 1 el Tomatenpurree
1

1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui, knoflook, broodkruim en kruiden. Voeg daarna naar eigen smaak de zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar heen. Verdeel het in 4 porties van ongeveer 125 gram en draai hier de gehaktballen van.

2

2. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur laag.

3

3. Voor de saus, verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de uitjes op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

4

4. Strooi de bloem in de pan en roer goed door. Voeg langzaam de rode wijn, bouillon en tomatenpuree onder voortdurend roeren toe.

5

5. Giet de saus over de gehaktballen. Breng dit al roerende aan de kook. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het een uur doorsudderen. Af en toe roeren.

6

6. Tot slot laat je het geheel nog 3-5 minuten doorkoken, en breng je het eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Met dit recept kan jij heerlijke gehaktballen maken met ui!

7

Tip: Je kan ook kleine gehaktballetjes maken en dit serveren als hapje!

Ingredients

 Voor de gehaktballen:
 250 g Mager rundergehakt
 250 g Half om half gehakt
 1 Kleine ui fijngesneden
 1 Knoflook fijngehakt
 25 g Broodkruim
 2 tl Gedroogde gemengde kruiden zonder zout
 Versgemalen zeezout
 Versgemalen zwarte peper
 2 tl Zonnebloemolie
 Voor de saus:
 1 el Zonnebloemolie
 1 Middelgrote ui fijngesneden
 1 el Witte bloem
 150 ml Rode wijn
 300 ml Runderbouillon (evt. van een bouillonblokje)
 1 el Tomatenpurree

Directions

1

1. Meng in een grote kom het gehakt met de ui, knoflook, broodkruim en kruiden. Voeg daarna naar eigen smaak de zout en peper toe. Meng het geheel goed door elkaar heen. Verdeel het in 4 porties van ongeveer 125 gram en draai hier de gehaktballen van.

2

2. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan. Als de olie goed warm is, bak je de gehaktballen op hoog vuur rondom bruin. Zet daarna het vuur laag.

3

3. Voor de saus, verhit in een koekenpan de zonnebloemolie en bak hierin de uitjes op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

4

4. Strooi de bloem in de pan en roer goed door. Voeg langzaam de rode wijn, bouillon en tomatenpuree onder voortdurend roeren toe.

5

5. Giet de saus over de gehaktballen. Breng dit al roerende aan de kook. Zet het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat het een uur doorsudderen. Af en toe roeren.

6

6. Tot slot laat je het geheel nog 3-5 minuten doorkoken, en breng je het eventueel nog op smaak met wat zout en peper. Met dit recept kan jij heerlijke gehaktballen maken met ui!

7

Tip: Je kan ook kleine gehaktballetjes maken en dit serveren als hapje!

Gehaktballen maken met ui