DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

Lekkere malse kipfilet bakken doe je zo! Kipfilet is erg mager en gezond, maar ook een erg kwetsbaar stuk vlees. Lees hier een aantal tips.

kipfilet bakken
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding10 minutenKook tijd15 minutenTijd totaal25 minuten
 Braadboter
1

Kipfilet bakken:

  • Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
  • Kruid de kipfilet met kipkruiden.
  • Doe braadboter in een braadpan en laat dit op hoog vuur bruin worden.
  • Bak op hoog vuur de kipfilet aan beide kanten bruin.
  • Zet het vuur laag en braad de kipfilet nog zo'n 10 tot 15 minuten.

Tips:

  • Prik nooit met een vleesvork in het stuk vlees, gebruik een vlees-tang. Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees zitten.
  • Het beste is om altijd en alleen dezelfde snijplank te gebruiken voor kip.
  • Zorg ervoor dat de kipfilet niet in contact komt met ander etenswaar.
  • Gebruik nooit hetzelfde mes om de groente mee te snijden.
  • Was je handen voor en na het snijden van de kip.
  • Kipfilet is gaar als het wit van binnen is. Is het nog roze dan is het niet gaar.

Ingredients

 Braadboter

Directions

1

Kipfilet bakken:

  • Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
  • Kruid de kipfilet met kipkruiden.
  • Doe braadboter in een braadpan en laat dit op hoog vuur bruin worden.
  • Bak op hoog vuur de kipfilet aan beide kanten bruin.
  • Zet het vuur laag en braad de kipfilet nog zo'n 10 tot 15 minuten.

Tips:

  • Prik nooit met een vleesvork in het stuk vlees, gebruik een vlees-tang. Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees zitten.
  • Het beste is om altijd en alleen dezelfde snijplank te gebruiken voor kip.
  • Zorg ervoor dat de kipfilet niet in contact komt met ander etenswaar.
  • Gebruik nooit hetzelfde mes om de groente mee te snijden.
  • Was je handen voor en na het snijden van de kip.
  • Kipfilet is gaar als het wit van binnen is. Is het nog roze dan is het niet gaar.
Kipfilet bakken