Lekkere malse kipfilet bakken doe je zo! Kipfilet is erg mager en gezond, maar ook een erg kwetsbaar stuk vlees. Lees hier een aantal tips.

Braadboter
1
Kipfilet bakken:
- Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
- Kruid de kipfilet met kipkruiden.
- Doe braadboter in een braadpan en laat dit op hoog vuur bruin worden.
- Bak op hoog vuur de kipfilet aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur laag en braad de kipfilet nog zo'n 10 tot 15 minuten.
Tips:
- Prik nooit met een vleesvork in het stuk vlees, gebruik een vlees-tang. Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees zitten.
- Het beste is om altijd en alleen dezelfde snijplank te gebruiken voor kip.
- Zorg ervoor dat de kipfilet niet in contact komt met ander etenswaar.
- Gebruik nooit hetzelfde mes om de groente mee te snijden.
- Was je handen voor en na het snijden van de kip.
- Kipfilet is gaar als het wit van binnen is. Is het nog roze dan is het niet gaar.
Ingrediënten
Braadboter
Aanwijzingen
1
Kipfilet bakken:
- Laat de kipfilet op kamertemperatuur komen.
- Kruid de kipfilet met kipkruiden.
- Doe braadboter in een braadpan en laat dit op hoog vuur bruin worden.
- Bak op hoog vuur de kipfilet aan beide kanten bruin.
- Zet het vuur laag en braad de kipfilet nog zo'n 10 tot 15 minuten.
Tips:
- Prik nooit met een vleesvork in het stuk vlees, gebruik een vlees-tang. Op deze manier blijven de vleessappen in het vlees zitten.
- Het beste is om altijd en alleen dezelfde snijplank te gebruiken voor kip.
- Zorg ervoor dat de kipfilet niet in contact komt met ander etenswaar.
- Gebruik nooit hetzelfde mes om de groente mee te snijden.
- Was je handen voor en na het snijden van de kip.
- Kipfilet is gaar als het wit van binnen is. Is het nog roze dan is het niet gaar.