Groninger poffert recept met rookworst en spek. Elders komt dit gerecht ook voor, maar dan onder de noemer ketelkoek of broeder in cakevorm.

Gistbeslag maken van het meel, gist, zout, suiker en melk, dan het deeg in een bak doen en er een natte doek over heen leggen 90 minuten laten rijzen op een warme plek.
Vermeng het deeg met gebakken rookspekjes , rookworst en rozijnen.
Beslag in ronde ijzeren pan doen, waarin tevoren spekjes zijn uitgebakken.
De poffert in een vrij warme oven (160 graden Celsius) of op een zacht vuurtje zetten en met het deksel op de pan gaar en bruin laten worden.
Baktijd ongeveer 60 minuten, een prikproef doen (even met een satéprikker erin prikken en dan eruit halen en stokje moet schoon en droog uit de poffert komen.
Eventueel gesmolten boter bij serveren.
Dit poffert recept komt van: www.dicksdigitalekookboek.nl/
Ingrediënten
Aanwijzingen
Gistbeslag maken van het meel, gist, zout, suiker en melk, dan het deeg in een bak doen en er een natte doek over heen leggen 90 minuten laten rijzen op een warme plek.
Vermeng het deeg met gebakken rookspekjes , rookworst en rozijnen.
Beslag in ronde ijzeren pan doen, waarin tevoren spekjes zijn uitgebakken.
De poffert in een vrij warme oven (160 graden Celsius) of op een zacht vuurtje zetten en met het deksel op de pan gaar en bruin laten worden.
Baktijd ongeveer 60 minuten, een prikproef doen (even met een satéprikker erin prikken en dan eruit halen en stokje moet schoon en droog uit de poffert komen.
Eventueel gesmolten boter bij serveren.
Dit poffert recept komt van: www.dicksdigitalekookboek.nl/