DoorDe SlagerMoeilijkheidMiddelmatig

Sucadelappen bereiden zoals oma dat deed.

sucadelappen-bereiden
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding10 minutenKook tijd3 uurTijd totaal3 uur 10 minuten
 1 kg Sucadelappen
 Zout en peper
 Braadboter
 Rode wijn of azijn
 2 grote uien
 3 plakken ontbijtkoek
 5 Kruidnagels
 Laurierblaadje
 400 ml vleesbouillion(evt. van een blokje)
1

1. Strooi wat peper en zout over de sucadelappen en braad de sucadelappen op hoog vuur aan beide kanten bruin.

2

2. Haal de sucadelappen uit de pan. Fruit de in stukken gesneden ui in het braadvocht. Voeg de 400ml bouillon en een scheutje rode wijn of azijn toe en laat deze warm worden.

3

3. Voeg de kruidnagels en het laurierblaadje toe, en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. De ontbijtkoek bindt de jus en zorgt voor een heerlijke smaak.

4

4. Leg de sucadelappen weer in de pan en zorg dat deze onder het vocht liggen. Laat dit laag vuur zo'n 3 uur sudderen.

5

Op deze manier kun je sucadelappen bereiden zoals oma dat altijd deed.

Ingredients

 1 kg Sucadelappen
 Zout en peper
 Braadboter
 Rode wijn of azijn
 2 grote uien
 3 plakken ontbijtkoek
 5 Kruidnagels
 Laurierblaadje
 400 ml vleesbouillion(evt. van een blokje)

Directions

1

1. Strooi wat peper en zout over de sucadelappen en braad de sucadelappen op hoog vuur aan beide kanten bruin.

2

2. Haal de sucadelappen uit de pan. Fruit de in stukken gesneden ui in het braadvocht. Voeg de 400ml bouillon en een scheutje rode wijn of azijn toe en laat deze warm worden.

3

3. Voeg de kruidnagels en het laurierblaadje toe, en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. De ontbijtkoek bindt de jus en zorgt voor een heerlijke smaak.

4

4. Leg de sucadelappen weer in de pan en zorg dat deze onder het vocht liggen. Laat dit laag vuur zo'n 3 uur sudderen.

5

Op deze manier kun je sucadelappen bereiden zoals oma dat altijd deed.

Sucadelappen bereiden