DoorDe SlagerMoeilijkheidMakkelijk

Kipshoarma recept met Pitabroodjes, ijsbergsla en een lekkere frisse Tzatziki saus. Dit recept is voor 4 personen en is ook nog eens lekker snel klaar!

kipshoarma-recept
Hoeveelheid1 Portie
Voorbereiding10 minutenKook tijd10 minutenTijd totaal20 minuten
 1 kg Kipfilet(in reepjes)
 8 Pitabroodjes
 30 gr Shoarmakruiden
 200 gr Ijsbersla
 400 ml Griekse yoghurt
 5 Komkommer
 4 teentjes Knoflook
 Olijfolie
 Peper
 Zout
1

1. Haal de schil van de komkommer en snijd deze doormidden. Haal met een lepel alle zaadjes uit de komkommer. Doe 400 gr Griekse yoghurt in een schaaltje en rasp de komkommer boven de yoghurt.

2

2. Voeg de olijfolie, knoflook, zout en peper toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar heen en zet het een poos in de koelkast, zodat de smaak goed in kan trekken.

3

3. Verwarm de oven voor op 200 graden, als de oven warm is bak je de pitabroodjes in 6 tot 8 minuten af.

4

4. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de shoarmakruiden met de kipfilet. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de kip op hoog vuur in 10 minuten gaar.

5

5. Snijd de broodjes open en vul ze met de kipshoarma, ijsbergsla en de frisse tzatziki saus. Heerlijk smullen met dit kipshoarma recept!

6

Tip: Dit kipshoarma recept is ook erg lekker met honing-mosterd saus.

Ingredients

 1 kg Kipfilet(in reepjes)
 8 Pitabroodjes
 30 gr Shoarmakruiden
 200 gr Ijsbersla
 400 ml Griekse yoghurt
 5 Komkommer
 4 teentjes Knoflook
 Olijfolie
 Peper
 Zout

Directions

1

1. Haal de schil van de komkommer en snijd deze doormidden. Haal met een lepel alle zaadjes uit de komkommer. Doe 400 gr Griekse yoghurt in een schaaltje en rasp de komkommer boven de yoghurt.

2

2. Voeg de olijfolie, knoflook, zout en peper toe aan de yoghurt. Roer alles goed door elkaar heen en zet het een poos in de koelkast, zodat de smaak goed in kan trekken.

3

3. Verwarm de oven voor op 200 graden, als de oven warm is bak je de pitabroodjes in 6 tot 8 minuten af.

4

4. Snijd de kipfilet in reepjes. Meng de shoarmakruiden met de kipfilet. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de kip op hoog vuur in 10 minuten gaar.

5

5. Snijd de broodjes open en vul ze met de kipshoarma, ijsbergsla en de frisse tzatziki saus. Heerlijk smullen met dit kipshoarma recept!

6

Tip: Dit kipshoarma recept is ook erg lekker met honing-mosterd saus.

Kipshoarma recept met Tzatziki saus