Spannend moment. Ongeveer de helft van de deelnemende slagers aan de Aperitief Droge Worst Wedstrijd is aanwezig vanavond. Voorzitter van de jury, Bronno Kloosterhuis, doet verslag uit het juryrapport. De applausmeter leverde elke dag een bepaald aantal decibels op. Dat getal werd in een formule gestopt waarin ook het aantal bezoekers, de temperatuur in de Spiegeltent en de stand van de maan een rol speelden. Die gegevens gingen in een spreadsheet en werden vervolgens verwerkt in een grafiek.

De dolblije winnaar van de 'ADWW', Patrick KNot van Slagerij Patrick.

De dolblije Patrick Knot van Slagerij Patrick.

Slager Patrick was de jongste deelnemer aan de wedstrijd. Zijn slagerij zit pas vanaf mei in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen. “Deze prijs is een enorme ondersteuning en een geweldige waardering voor ons werk”, aldus een hevig geëmotioneerde Patrick Knot. De gouden beker zal een ereplaats krijgen in de winkel.

Kaasplankje!

Kaasplankje!

Verder uit handen van de juryvoorzitter een kaasplankje cadeau. Ik geef toe, dat ik het nu nog in handen heb, maar Bronno zal het mij zo uit handen nemen en vervolgens overhandigen aan de winnaar.

 

Bekijk het hele artikel hier!

Foto’s gemaakt door: Pjotr Wiese

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)