Slagerij Patrick heeft onlangs meegedaan aan de Noordelijke slagersvakwedstrijden voor worst maken en heeft daarmee maar liefst veertien keer een GOUDEN bekroning behaald. De oorkondes en juryrapporten zijn maandag 2 oktober jl. in ontvangst genomen tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie  in Zwolle.

Fantastisch regionaal vlees, uitgebalanceerde kruiden en passie voor het vak zijn de ingrediënten van worsten die de perfectie benaderen. Dat bleek ook tijdens de Noordelijke Slagers Manifestatie. De deskundige jury lettende op smaak, geur, kleur, structuur en uiterlijk van de worstsoorten, heeft Slagerij Patrick daarmee maar liefst veertien oorkondes toegekend. De droge worsten van Slagerij Patrick gooien vooral hoge ogen bij de vakjury. De welbekende Groninger droge worst met kruidnagel haalde de hoogste beoordeling; ‘Goud met ster ‘. Ook de minder bekende droge worstsoorten  worden door de jury gewaardeerd met maar liefst 100 punten.

Ouderwets lekker

Deze bekroningen betekenen voor slagerij Patrick erg veel, het slagersambacht zit in de familie. De ambachtelijke wijze waarop de worsten worden gemaakt gebeurt evenals grootvader dat 60 jaar geleden al deed, maar dan  in een nieuw jasje gestoken. Een voorbeeld hiervan is de leverworst in échte darm met grove stukken lever, maar ook de bloedworst met stroop en rozijnen.

Verstand van worst

Dat slager Patrick verstand heeft van worst blijkt uit het feit dat de strenge vakjury de ingezonden worsten heeft weten te waarderen. ‘Goud ‘ (97-99 punten) werd gescoord op de Groninger, Boeren–  en Hausmacher leverworst, Bloedworst (gezoet), Paardenworst, Gehaktballen, Peper– en Brunswijcker metworst.  ‘Goud met ster ‘ (100 punten) werd gescoord op de Groninger droge worst, Drentse droge worst, Spaanse droge worst, Hongaarse Salami, Knoflook droge worst en Mediterraanse droge worst.

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)