Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

stamppot-snijbonen

Stamppot snijbonen recept

  

september 14, 2015

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 35 minuten
  • Voor: 4 personen
stamppot-snijbonen

Stappen

11. Schil de aardappelen en spoel deze af. Kook de aardappelen in een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout gaar.

22. Doe in een andere pan de snijbonen en kook deze ook in een ruime hoeveelheid water gaar.(ongeveer 10 minuutjes)

33. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze af. Stamp ze daarna fijn met een stamppotstamper. Als de aardappelen fijn gestampt zijn voeg je naar eigen inzicht melk en roomboter toe. Roer het geheel door elkaar en voeg eventueel nog een snufje peper en nootmuskaat toe.

44. Als de snijbonen gaar zijn, stamp je die door de aardappelpuree heen.(snijdt ze eventueel nog in reepjes) Voeg als laatste de uitgelekte witte bonen toe en meng het geheel door elkaar.

55. Bak de rookspekjes gaar in een pan en meng dit door de stamppot snijbonen heen. Serveer de stamppot snijbonen met een rookworst.

Ingredi├źnten

1 kg Kruimige aardappelen

750 gr Snijbonen

1 potje witte bonen

Zout

Peper

Roomboter

Melk

Nootmuskaat

500 gr. Rookspekjes

1 Rookworst

00:00

1 Review

Ina

september 14, 2015

Lijkt me best lekker,ook met die witte bonen er door.k,Zal het een keer uitproberen,maar dan met een gebakken speklap en verse worst.Dat vind ik persoonlijk lekkerder.

All fields are required to submit a review.