Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

recept tomatensoep met balletjes

Recept Tomatensoep met balletjes

  

augustus 16, 2015

Recept tomatensoep met balletjes, uit de Hollandse keuken. Heerlijk voor op een regenachtige zondag. Dit recept is voor 4 personen.

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 30 minuten
  • Voor: 4 personen
recept tomatensoep met balletjes

Stappen

11. Snij de ui en wortel in kleine stukjes. Smelt boter in de een grote pan en bak de ui en wortel op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

22. Snij de tomaten en doe deze samen met 1 takje peterselie, tijm, laurier en bouillonblokjes in de pan. Voeg hierbij 1 liter water en breng het geheel aan de kook.

33. Als het geheel gekookt heeft, zet je het vuur laag en laat je het nog 20 minuten zacht door sudderen. Pureer daarna de soep met een staafmixer.

44. Meng het gehakt met de nootmuskaat, selderij, versgemalen peper en een eitje en draai hier de gehaktballetjes van.

55. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

6Bij het serveren doe je in elke soepkom nog een lepel crème fraîche. Een heerlijk recept tomatensoep met balletjes en crème fraîche!

Ingrediënten

1 Ui

1 Wortel

1,5 kg Rijpe tomaten

1 Laurierblad

1 tl Tijm

2 takjes Verse peterselie

2 blokjes Rundvleesbouillon(voor 1 liter)

300 g Half om half gehakt

1 Ei

1 tl Nootmuskaat

2 el Verse selderij(fijngehakt)

Vers gemalen peper

50 ml Crème Fraîche

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.