Afdrukopties:

Sucadelappen bereiden

Hoeveelheid1 PortieVoorbereiding10 minutenKook tijd3 uurTijd totaal3 uur 10 minuten

Weet je nog, die heerlijke sucadelappen die bij oma de hele dag in de pan lagen te sudderen? Niemand kon zulke heerlijke sucadelappen bereiden zoals oma!

sucadelappen-bereiden

 1 kg Sucadelappen
 Zout en peper
 Braadboter
 Rode wijn of azijn
 2 grote uien
 3 plakken ontbijtkoek
 5 Kruidnagels
 1 Laurierblaadje
 400 ml vleesbouillion(evt. van een blokje)
 Gietijzeren braadpan
1

Strooi wat peper en zout over de sucadelappen en bak de sucadelappen op hoog vuur aan beide kanten bruin in een goede gietijzeren braadpan

2

Haal de sucadelappen uit de pan. Fruit de in stukken gesneden ui in het braadvocht. Voeg de 400ml bouillon en een scheutje rode wijn of azijn toe en laat deze warm worden.

3

Voeg de kruidnagels en het laurierblaadje toe, en verkruimel de ontbijtkoek boven de pan. De ontbijtkoek bindt de jus en zorgt voor een heerlijke smaak.

4

Leg de sucadelappen weer in de pan en zorg dat deze onder het vocht liggen. Laat dit laag vuur zo'n 3 uur sudderen.

5

Op deze manier kun je sucadelappen bereiden zoals oma dat altijd deed.

6

Tip:
Sucadelappen bereiden in de slowcooker is ook fantastisch. Je neemt alle ingrediƫnten zoals hierboven beschreven, je doet het 's morgens in de slowcooker, zet deze op de laagste stand en laat het 10 uur garen. Gegarandeerd heerlijk mals draadjesvlees!

Kortom, sucadelappen bereiden in de slowcooker of in een braadpan kan allebei prima!