Afdrukopties:

Stamppot snijbonen recept

Hoeveelheid1 PortieVoorbereiding10 minutenKook tijd35 minutenTijd totaal45 minuten

stamppot-snijbonen

 1 kg Kruimige aardappelen
 750 gr Snijbonen
 1 potje witte bonen
 Zout
 Peper
 Roomboter
 Melk
 Nootmuskaat
 500 gr. Rookspekjes
 1 Rookworst
1

1. Schil de aardappelen en spoel deze af. Kook de aardappelen in een pan met ruime hoeveelheid water en een snufje zout gaar.

2

2. Doe in een andere pan de snijbonen en kook deze ook in een ruime hoeveelheid water gaar.(ongeveer 10 minuutjes)

3

3. Als de aardappelen gaar zijn, giet deze af. Stamp ze daarna fijn met een stamppotstamper. Als de aardappelen fijn gestampt zijn voeg je naar eigen inzicht melk en roomboter toe. Roer het geheel door elkaar en voeg eventueel nog een snufje peper en nootmuskaat toe.

4

4. Als de snijbonen gaar zijn, stamp je die door de aardappelpuree heen.(snijdt ze eventueel nog in reepjes) Voeg als laatste de uitgelekte witte bonen toe en meng het geheel door elkaar.

5

5. Bak de rookspekjes gaar in een pan en meng dit door de stamppot snijbonen heen. Serveer de stamppot snijbonen met een rookworst.

Voedingswaarden

Opdien grootte 4 personen