Afdrukopties:

Schouderkarbonade bakken en braden

Hoeveelheid1 PortieVoorbereiding5 minutenKook tijd15 minutenTijd totaal20 minuten

Om schouderkarbonades te bakken heb je dunne (0.5cm) schouderkarbonades nodig. Deze snijden we met alle liefde voor je af. Dit zijn de stappen om een goede schouderkarbonade te bakken:

schouderkarbonade-bakken

 Schouderkarbonades
 Peper en zout of vleeskruiden
 Braadboter
 Braadpan
1

Schouderkarbonade bakken of braden:

Om schouderkarbonades te bakken heb je dunne (0.5cm) schouderkarbonades nodig. Deze snijden we met alle liefde voor je af. Dit zijn de stappen om een goeie schouderkarbonade te bakken:

  • Kruid de schouderkarbonade met onze heerlijke vleeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een Braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de schouderkarbonades aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag, voeg eventueel een klein beetje vocht toe en laat de schouderkarbonades nog zo'n 5 minuten garen
  • Op deze manier blijft de schouderkarbonade lekker krokant.

Dit zijn de stappen om een schouderkarbonade te braden:

  • Neem een schouderkarbonade van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de schouderkarbonade met onze heerlijke vleeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een Braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de schouderkarbonades op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de schouderkarbonades 1 uur sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse schouderkarbonades die bijna uit elkaar vallen