Afdrukopties:

Saucijzen bakken

Hoeveelheid1 PortieKook tijd10 minuten

Een saucijs is al gekruid en daar hoef je dus thuis niks meer aan te doen. Alleen even bakken. Saucijzen heb je in allerlei verschillende variaties. Maar al deze variaties kunnen op dezelfde manier gebakken worden.

saucijzen bakken

 Braadboter
 Goede braadpan
1

Saucijzen bakken

  • Neem een braadpan en doe hier ruim braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat de boter bruin wordt.
  • Bak de saucijzen rondom bruin op hoog vuur
  • Zet het vuur lager en braad de saucijzen nog zo'n 8 minuten.

Standaard in ons assortiment hebben wij varkenssaucijzen en rundersaucijzen. Verse worst maken wij ook, dit is eigenlijk een grof gemalen saucijs met kruidnagel, deze kan je ook prima bakken voor bij de maaltijd, maar deze wordt ook vaak gebruikt voor door bijvoorbeeld de erwtensoep, bonensoep of deze wordt bij de stamppot gegeten. Ook bestaat er de mogelijkheid om een saucijs te maken met een andere kruidensamenstelling. Neem hiervoor contact met ons op.