Afdrukopties:

Recept Tomatensoep met balletjes

Hoeveelheid1 PortieVoorbereiding10 minutenKook tijd30 minutenTijd totaal40 minuten

Recept tomatensoep met balletjes, uit de Hollandse keuken. Heerlijk voor op een regenachtige zondag. Dit recept is voor 4 personen.

recept tomatensoep met balletjes

 1 Ui
 1 Wortel
 1,50 kg Rijpe tomaten
 1 Laurierblad
 1 tl Tijm
 2 takjes Verse peterselie
 2 blokjes Rundvleesbouillon(voor 1 liter)
 300 g Half om half gehakt
 1 Ei
 1 tl Nootmuskaat
 2 el Verse selderij(fijngehakt)
 Vers gemalen peper
 50 ml Crème Fraîche
1

1. Snij de ui en wortel in kleine stukjes. Smelt boter in de een grote pan en bak de ui en wortel op laag vuur, totdat deze zacht zijn.

2

2. Snij de tomaten en doe deze samen met 1 takje peterselie, tijm, laurier en bouillonblokjes in de pan. Voeg hierbij 1 liter water en breng het geheel aan de kook.

3

3. Als het geheel gekookt heeft, zet je het vuur laag en laat je het nog 20 minuten zacht door sudderen. Pureer daarna de soep met een staafmixer.

4

4. Meng het gehakt met de nootmuskaat, selderij, versgemalen peper en een eitje en draai hier de gehaktballetjes van.

5

5. Voeg de gehaktballetjes toe aan de soep en laat het geheel nog 10 minuutjes zachtjes doorkoken.

6

Bij het serveren doe je in elke soepkom nog een lepel crème fraîche. Een heerlijk recept tomatensoep met balletjes en crème fraîche!

Voedingswaarden

Opdien grootte 4 personen