Afdrukopties:

Mosterdsoep recept van Abrahams mosterdmakerij

Hoeveelheid1 PortieVoorbereiding15 minutenKook tijd20 minutenTijd totaal35 minuten

Mosterdsoep-recept

 50 gram Boter
 60 gram Bloem
 125 Room
 1 liter Groentebouillon
 2 el Abrahams(biologische) Groninger mosterd
1

Laat de boter smelten. Voeg de bloem (bij voorkeur gezeefd) toe en roer dit met een houten lepel goed door tot een“roux” . Zet de “roux” op een zacht vuur en laat hem ongeveer 10 minuten garen, blijf wel af en toe door roeren. Verwarm ondertussen in een andere pan de groentebouillon en giet deze bij de roux. Roer dit goed door met een garde zodat er een egaal geheel ontstaat. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg nu naar smaak de mosterd toe. Met 2 goede eetlepels komt u al een heel eind. Als laatste voegt u de room toe en roert u het geheel goed door (soep niet meer laten koken).

Heerlijk met: rookspekjes, garnalen, zalm, dunne plakjes Groninger droge worst, snippers oude kaas en/of met preiringen

Dit lekkere mosterdsoep recept komt van:

Abrahamsmosterdmakerij.nl

Voedingswaarden

Opdien grootte 4 personen