Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

stoofpotje-rundvlees-rode-wijn

Stifado recept (stoofschotel met rundvlees)

  

november 12, 2015

  • Voorbereiding: 15 minuten
  • Kooktijd: 2 uren
  • Voor: 4-6 personen
stoofpotje-rundvlees-rode-wijn

Stappen

1Voorbereiding: Snijd de gepelde uien in ringen en en het vlees in grote dobbelstenen. Snijd de feta ook in blokjes.

2Bereiding: Verhit de olie en de boter in de braadpan en bak het vlees op hoge temperatuur rondom bruin. Voeg de ui en de geperste knoflook toe en laat omscheppend een paar minuten meebakken. Voeg wat zout en peper, de tijm en de laurier toe en giet de wijn bij het vlees. Breng aan de kook en draai het vuur laag. Laat het 2 uur stoven met de deksel op de pan.

3Roer er de gezeefde tomaten, de honing en het citroensap door. Verwijder de laurierblaadjes. Verdeel, als het vlees en saus goed zijn doorgewarmd, de fetablokjes op het gerecht. Dien de stifado op als de kaas begint te smelten.

4Dit stoofpotje met rundvlees en rode wijn is erg lekker met bijvoorbeeld rijst of aardappelen. Eet smakelijk !

Ingredi├źnten

750 gr Riblappen(in dobbeltjes)

3 Uien

250 gr Feta

3 eetl. Olijfolie

75 gr. Boter

2 teentjes Knoflook

3 tl. Verse tijmblaadjes of 1 tl. gedroogde tijm

2 Laurierblaadjes

0,5 liter Rode wijn

1 Pakje of blikje gezeefde tomaten(0,5 liter)

2 tl. Honing

1 el. Citroensap

Peper en zout

00:00

1 Review

ina

november 13, 2015

Mmm lijkt me lekker,k,heb het recept uitgeprint.

All fields are required to submit a review.