Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

speklapjes bakken

Speklapjes bakken of braden

  

september 18, 2016

  • Voorbereiding: 10 minuten
  • Kooktijd: 45 minuten
speklapjes bakken

Stappen

1

Speklapjes bakken

Wil je knapperige speklapjes bakken, dan heb je dunne speklapjes nodig van een halve centimeter. Dit zijn de stappen:
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjes kruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes aan beide kanten totdat deze mooi bruin zijn.
  • Zet het vuur laag en laat de speklapjes nog zo'n 5 minuten sudderen.
  • Op deze manier blijft de speklapjes lekker krokant.
Dit zijn de stappen om een speklapjes te braden, zodat ze heerlijk zacht worden:
  • Neem speklapjes van een 1 cm of dikker.
  • Kruid de speklapjes met onze heerlijke speklapjeskruiden of een beetje peper en zout.
  • Neem een braadpan en doe hier braadboter in.
  • Zet het vuur hoog en wacht totdat het braadboter bruin kleurt.
  • Bak de speklapjes op hoog vuur aan beide kant bruin.
  • Zet het vuur laag, voeg er een beetje heet water bij en laat de speklapjes 45 minuten sudderen.
  • Op deze manier krijg je heerlijke malse speklapjes

Ingrediënten

Speklapjes( met of zonder zwoerd)

Speklapjeskruiden

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.