Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

Rollade braden

Rollade braden

  

oktober 18, 2015

Rollade braden, hoe moet dat eigenlijk? Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal.

Er zijn veel verschillende soorten rollades en ook allemaal weer verschillend gekruid. In Groningen eten we het liefste de varkensrollade of half om half rollade met kruidnagel, peper en een beetje zout.

We gaan even uit van een rollade van 1 kilo:

  • Kooktijd: 1 uur 45 minuten
Rollade braden

Stappen

In de braadpan:

1Doe ruim braadboter in de braadpan. Schroei de rollade rondom dicht op hoog vuur.

2Zet het vuur laag en voeg een kwart liter water(of bijv. wijn of bouillon) toe en laat de rollade een 1 uur en 45 minuten sudderen. Met de deksel half op de pan. Wel af en toe draaien.

In de oven:

1Verwarm de oven voor op 150 graden. Smeer de rollade rondom in met olie of braadboter.

2Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals. Na 1 uur en 45 minuten is de rollade gaar.

Braad- en grilltijden:

1

Varkensrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Varkensfiletrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Hamrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Schouderfiletrollade:1 uur en 45 minuten per kilo

Half om half rollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Kiprollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Kalkoenrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Kalfsrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Lamsrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Rosbiefrollade: 1 uur per kilo

Paardenrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Laat de rollade na het braden 5 minuten rusten en knip daarna de touwtjes los. Of eet de rollade koud.

Ingredi├źnten

Rollade

Braadboter

00:00

3 Reviews

Fred

juni 9, 2016

Gebruik het liefst geen water of ander vocht. Krijg steeds als ik hier gebruik van maak een gekookte rollade. Gewoon ongeveer 20 minuten braden op alle zijden.

De Slager

oktober 18, 2015

Dat is ook een goed idee Hans! Zo heeft ieder zijn manieren

Hans van Voorn

oktober 18, 2015

Nadat ik de rollade rondom heb gebraden in de croma doe ik hem 45 minuten in de snelkookpan, hierdoor blijft de rollade lekker mals. ik gebruik meestal een varkens rollade van 1 kilo

All fields are required to submit a review.