Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

Rollade braden

Rollade braden

  By De Slager  

oktober 18, 2015

Rollade braden, hoe moet dat eigenlijk? Makkelijk als er een grote groep mensen komt eten. Warm of koud, beide is het heerlijk! Je kan de rollade natuurlijk zelf maken, maar dat is een ander verhaal.

Er zijn veel verschillende soorten rollades en ook allemaal weer verschillend gekruid. In Groningen eten we het liefste de varkensrollade of half om half rollade met kruidnagel, peper en een beetje zout.

We gaan even uit van een rollade van 1 kilo:

  • Cook: 1 hr 45 mins
Rollade braden

Directions

In de braadpan:

1Doe ruim braadboter in de braadpan. Schroei de rollade rondom dicht op hoog vuur.

2Zet het vuur laag en voeg een kwart liter water(of bijv. wijn of bouillon) toe en laat de rollade een 1 uur en 45 minuten sudderen. Met de deksel half op de pan. Wel af en toe draaien.

In de oven:

1Verwarm de oven voor op 150 graden. Smeer de rollade rondom in met olie of braadboter.

2Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals. Na 1 uur en 45 minuten is de rollade gaar.

Braad- en grilltijden:

1

Varkensrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Varkensfiletrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Hamrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Schouderfiletrollade:1 uur en 45 minuten per kilo

Half om half rollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Kiprollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Kalkoenrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Kalfsrollade: 1 uur en 15 minuten per kilo

Lamsrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Rosbiefrollade: 1 uur per kilo

Paardenrollade: 1 uur en 45 minuten per kilo

Laat de rollade na het braden 5 minuten rusten en knip daarna de touwtjes los. Of eet de rollade koud.

Ingredients

Rollade

Braadboter

00:00

6 Reviews

IsaacAxiob

februari 17, 2017

Я делюсь секретами заработка в интернете и досконально все
расписываю на моем секретном сайте: http://1-million-rubley.xyz

Информация для поисковых систем: как можно зарабатывать СЃ помощью интернетаu заработок РІ интернете без рефералов Рё вложенийкак заработать РЅР° отзывах украиназаработок интернете помощью сайта gosuslugi ruкак зарабатывать РЅР° своем сайте СЃ нуля, нужен простой заработок интернете yotaкак подростку заработать деньги РІ интернете РІ украиневарианты заработать РІ интернете webmoneyфорум заработок РІ интернете без вложений 2016видеохостинги можно заработать ip, сколько можно зарабатывать РЅР° ставках 694277751реальный заработок сети интернет 7 класссайты заработка РІ интернете ютубдополнительный заработок иваново xingma 909 eдополнительный заработок РІ интернете РЅР° РґРѕРјСѓ без вложений 2015.

Jennyuutgrunn

januari 29, 2017

Rollade moet je wel sudderen dan krijg je namelijk de heerlijke jus, maar de deksel wel op een kier zodat je geen gekookte krijgt, fred. Je kunt ipv water bijvoegen ook rode wijn of bouillon gebruiken. Succes.

Menno

december 24, 2016

Ik braad de rollade eerst mooi bruin in de pan dan 1,5 uur in de oven, gewoon perfect.

Fred

juni 9, 2016

Gebruik het liefst geen water of ander vocht. Krijg steeds als ik hier gebruik van maak een gekookte rollade. Gewoon ongeveer 20 minuten braden op alle zijden.

De Slager

oktober 18, 2015

Dat is ook een goed idee Hans! Zo heeft ieder zijn manieren

Hans van Voorn

oktober 18, 2015

Nadat ik de rollade rondom heb gebraden in de croma doe ik hem 45 minuten in de snelkookpan, hierdoor blijft de rollade lekker mals. ik gebruik meestal een varkens rollade van 1 kilo

All fields are required to submit a review.