Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

poffert-recept

Gronings Poffert recept (met rookworst en spek)

  

maart 19, 2016

Groninger poffert recept met rookworst en spek. Elders komt dit gerecht ook voor, maar dan onder de noemer ketelkoek of broeder in cakevorm.

  • Voorbereiding: 35 minuten
  • Kooktijd: 1 uur 50 minuten
  • Voor: 5 personen
poffert-recept

Stappen

1Gistbeslag maken van het meel, gist, zout, suiker en melk, dan het deeg in een bak doen en er een natte doek over heen leggen 90 minuten laten rijzen op een warme plek.

2Vermeng het deeg met gebakken rookspekjes , rookworst en rozijnen.

3Beslag in ronde ijzeren pan doen, waarin tevoren spekjes zijn uitgebakken.

4De poffert in een vrij warme oven (160 graden Celsius) of op een zacht vuurtje zetten en met het deksel op de pan gaar en bruin laten worden.

5Baktijd ongeveer 60 minuten, een prikproef doen (even met een satéprikker erin prikken en dan eruit halen en stokje moet schoon en droog uit de poffert komen.

6Eventueel gesmolten boter bij serveren.

7Dit poffert recept komt van: www.dicksdigitalekookboek.nl/

Ingrediënten

200 gram Tarwemeel

of 100 gram tarwe en 100 gram boekweitmeel

1 of 2 Eieren

10 gram Gist

150 ml Melk

100 gram Rookworst

100 gram Rookspekjes

Snufje Zout

1 el Suiker

Eventueel 50 gr. gewelde Rozijnen

00:00

0 Reviews

All fields are required to submit a review.