Tel: 050-318 1666

Nieuwe Ebbingestraat 106

9712 NP Groningen

info@slagerijpatrick.nl

>> Openingstijden <<

Nieuws

BBQ tips voor beginners

BBQ tips voor beginners

We hebben de eerste zonnestralen gehad en krijgen massaal zin om de barbecue weer uit de schuur te halen. We nodigen vrienden en familie uit voor een gezellige barbecue party, maar hoe werkte het allemaal ook alweer? Hier een paar BBQ tips voor beginners: Het eerste wat je moet doen! Smeer het rooster van de barbecue […]

  Continue Reading
Hoelang kan je vlees invriezen?

Hoelang kan je vlees invriezen?

Er zijn verschillende manieren om vlees te bewaren: drogen, roken, wecken, inblikken, vacuüm verpakken en invriezen. Invriezen is de meest gangbare methode, maar hoelang kan je vlees invriezen? Dit hangt af van de grootte van het stuk vlees, van welk dier het komt en of het gezouten, gekruid of gemarineerd is of niet. Rundvlees: Vers rundvlees […]

  Continue Reading
De meeste bekroningen van Groningen

De meeste bekroningen van Groningen

Van de 17 producten die wij ingezonden hadden naar Slavakto(dé nationale slagers vakwedstrijden) zijn er 13 bekroond met goud, waarvan 4 met de hoogst haalbare waardering goud met ster! Helaas hadden we met 3 van onze producten net naast het goud gegrepen. Desalniettemin een prachtig resultaat en letterlijk een bekroning op ons werk. Na in […]

  Continue Reading
Winnaar van de Aperitief Droge Worst Wedstrijd!

Winnaar van de Aperitief Droge Worst Wedstrijd!

Spannend moment. Ongeveer de helft van de deelnemende slagers aan de Aperitief Droge Worst Wedstrijd is aanwezig vanavond. Voorzitter van de jury, Bronno Kloosterhuis, doet verslag uit het juryrapport. De applausmeter leverde elke dag een bepaald aantal decibels op. Dat getal werd in een formule gestopt waarin ook het aantal bezoekers, de temperatuur in de […]

  Continue Reading
Van Kop tot Staart

Van Kop tot Staart

We zien het dagelijks in de slagerij liggen, allerlei verschillende stukken varkensvlees, maar wat komt nou waar vandaan?  Karbonadestreng De karbonadestreng kunnen we onderverdelen in 2 stukken: Vanaf de kop gezien beginnen we met de nek, hier worden de schouderkarbonades van gekapt en als we de nek uitbenen noemen we het procureur, dit is overigens een heerlijk […]

  Continue Reading
(H)eerlijk vlees uit de regio!

(H)eerlijk vlees uit de regio!

Een lekker stukje vlees, heerlijk. Maar wel een stukje vlees dat je zonder schuldgevoel kunt eten. Een stukje vlees waarvan je weet waar het vandaan komt. Wij weten waar het dier geleefd heeft, hoe het verzorgd is en weten dat het vlees niet ver heeft gereisd om op jouw bord te komen…. kortom: Regiovlees! REGIO(RUND)VLEES Onze boeren komen […]

  Continue Reading
Even voorstellen

Even voorstellen

Op 7 mei 2015 hebben wij, Patrick Knot & Deborah Kamminga, de deuren van slagerij Patrick geopend. Met deze prachtige slagerij in het hartje van Groningen, waar voorheen gerenommeerde slager Hoogakker gevestigd was, willen wij van jouw dagelijkse boodschappen weer een fijne aangelegenheid maken. Met onze heerlijke eigengemaakte worstsoorten, kwaliteitsvlees uit de regio en een […]

  Continue Reading