Er zijn verschillende manieren om vlees te bewaren: drogen, roken, wecken, inblikken, vacuüm verpakken en invriezen. Invriezen is de meest gangbare methode, maar hoelang kan je vlees invriezen? Dit hangt af van de grootte van het stuk vlees, van welk dier het komt en of het gezouten, gekruid of gemarineerd is of niet.

Rundvlees: Vers rundvlees kan tot zo’n 6 maanden bewaard worden. Gemalen, gekruid of gemarineerd rundvlees zoals tartaar, runderrollade of pepersteaks ongeveer 1 maand.

Varkensvlees: Vers varkensvlees kan tot zo’n 3 maanden ingevroren worden. Gemalen, gekruid of gemarineerd varkensvlees zoals saucijzen, gemarineerde karbonade of varkensrollade ongeveer 1 maand.

Kip of ander gevogelte: Vers kippenvlees kan ongeveer 6 maanden in de vriezer. Gemalen, gekruide of gemarineerde kip zoals kipschnitzels, gemarineerde kipfilet of kiprollade ongeveer 1 maand.

Lamsvlees en kalfsvlees: Vers lams- of kalfsvlees kan tot zo’n 3 maanden ingevroren worden. Gemalen, gekruid of gemarineerd lams- of kalfsvlees zoals lamsgehakt, gemarineerde lamskoteletten of kalfsrollade ongeveer 1 maand.

Paardenvlees: Vers paardenvlees kan tot zo’n 6 maanden bewaard worden. Gemalen, gekruid of gemarineerd paardenvlees zoals paardengehakt, paardenrollade of gemarineerd paardenvlees ongeveer 1 maand.

Vleeswaren en worstsoorten: Kan ongeveer 1 maand in de vriezer. Droge worst kan ook ingevroren worden, maar moet na ontdooiing nog even een dag opgehangen worden in een geventileerde ruimte.

Gebraden vlees: Voorgekookt, -gebakken of -gebraden vlees kan je zo’n 2 maanden bewaren in de vriezer.

Tips:

De ideale temperatuur van de vriezer is -18℃ of kouder.

Neem een goede en energiezuinige vriezer met no-frost(scheelt weer schoonmaken)

Vers vlees is altijd lekkerder dan ingevroren vlees, na het ontdooien van het vlees verliest het vocht en dit gaat ten kostte van de malsheid.

Verpak het vlees in een luchtdichte verpakking, zodat het vlees niet uitdroogt.Bijvoorbeeld met deze vacuümmachine

Belangrijk is dat vlees snel ingevroren wordt en langzaam ontdooit. Leg het vlees bij het invriezen op de koudste plek in de vriezer en leg het bij het ontdooien een nacht in de koelkast(in een bakje).

Vlees kan opnieuw ingevroren worden, maar dit gaat ten kostte aan de kwaliteit.

Label het vlees, zodat je weet wanneer het in de vriezer gegaan is.

 

 

Als eerste de nieuwste acties in je mail?

Schrijf je dan snel in!

Check je email om je

inschrijving te bevestigen

(het kan gebeuren dat het mailtje in je spambox komt)